The Vitality Lab - gewichtsconsulent Den Haag - plannen

Ik krijg regelmatig te horen dat mensen het lastig vinden om gezonder te leven. Ze hebben het druk op werk, hebben een strak schema voor de activiteiten van de kinderen, altijd maar rennen en vliegen. En juist het belangrijkste schiet er dan bij in: geen tijd om goed voor zichzelf te zorgen. Daarom in deze blog aandacht voor plannen.

Plannen kun je leren

Om eerlijk te zijn herken in mijzelf wel in bovenstaande. Tot een jaar geleden werkte ik gemiddeld 50 uur per week. Soms (eigenlijk wel vaak) zelfs meer. Ik stond op, ging naar kantoor. Van kantoor ging ik door naar mijn werk als personal coach in een fitnessstudio. Om vervolgens om 22.00 uur weer thuis te zijn, zodat ik op tijd naar bed kon om de volgende ochtend weer op tijd naar kantoor te kunnen. Oh ja, en tussendoor sportte ik nog en propte wat eten naar binnen. Ik vraag me nu echt af hoe ik dat toen heb gedaan.

Op een gegeven moment was ik daar klaar mee. Ik had behoefte aan tijd voor mezelf en familie en vrienden. Vanaf dat moment ben ik gaan plannen. Ik kocht een papieren agenda (de agenda op mijn telefoon werkt voor mij niet) en begon op te schrijven hoe ik wilde dat mijn dagen eruit zouden zien. Ik bracht structuur aan in mijn dagen en kwam tot rust.  

Structuur en rust

Plannen biedt structuur en geeft je rust. Je creëert overzicht voor jezelf en voor anderen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Neem elke week even een half uurtje of een uurtje de tijd om je planning voor komende week te maken. Dat kan op je telefoon in een gedeelde agenda met de familie of gewoon old school in een papieren agenda. Zorg dat iedereen in het gezin kan zien wat er de komende week op de planning staat er wie wat en wanneer doet.

Plan je voeding! Ik maak elke week een eetschema voor de komende week. De boodschappen laat ik bezorgen, zodat ik alles in huis heb (en je komt ook niet in de verleiding om slechte dingen te kopen). Als je dit doet weet iedereen wat er die dag op het menu staat. En met een beetje mazzel staat het eten voor je klaar als je thuiskomt.

Plan momenten voor jezelf en momenten met het gezin. Vaak schiet dit erbij in. Dus maak ruimte voor deze quality time met elkaar of voor jezelf. Lees dat ene boek, ga met elkaar naar buiten of hang lekker op de bank met Netflix. Geniet van deze momenten.

Geen excuses meer

Door te plannen heb je geen excuses meer. Je weet wat je de komende week te doen staat en het enige wat jij hoeft te doen is je daaraan houden. Je hoeft er niet meer over na te denken, je hoeft het alleen maar te doen. Het lijkt misschien veel werk, maar het levert je uiteindelijk alleen maar tijd op!

Hulp nodig? Neem dan contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>