The Vitality Lab - gewichtsconsulent Den Haag - favo recepten

Dit keer deel ik mijn favoriete recepten van dit moment met jullie. Gewoon, ter inspiratie en variatie. Het ene recept wat minder gezond dan de ander, maar dat moet af en toe kunnen toch?

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete recepten zijn! Laat het me weten.

Gegrilde zoete aardappel met biet en hangop

Lekker in de zomer en in de winter. Gegrilde biet en zoete aardappel, een perfecte combinatie. De hangop maakt het lekker fris. Dit recept vind je op de site van de Jumbo.

Filodeeg pizza

Een hele pizza krijg ik nooit op, ze zijn vaak zo groot. Door filodeeg als bodem te gebruiken is de pizza een stuk minder machtig. Je kunt er van alles op doen, maar het liefst natuurlijk zoveel mogelijk groenten. Op Chickslovefood vind je een paar leuke voorbeelden.

Kikkererwten pannenkoeken

Pasgeleden ontdekt, pannenkoeken van kikkererwtenmeel. Echt superlekker. Het recept met paddenstoelen van Living the Green Life heb ik nu aan paar keer gemaakt. Love it!

Smoothies

Smoothie, ik ontbijt er elke dag mee. Mijn smoothies bestaan meestal uit 1 of 2 soorten fruit, veel groente (spinazie, bleekselderij, kropsla, broccoli) en soms voeg ik bijvoorbeeld nog lijnzaad of spirulina toe. Kijk eens op de site van de AH voor inspiratie.

Melanzane alla parmigiana

Deze staat al heel lang op mijn favorieten lijstje. Ik maak ‘m vaak een stuk minder gezond door er heel veel kaas bij te doen… Maar zo lekker! Ik maak altijd een hele voorraad en vries het in. Het recept voor een lekkere melanzane vind je op mindyourfeed.nl.

Biefstuksalade

Makkelijk en snel, een biefstuksalade. Ik eet dit in de zomer, maar ook in de winter. Bij de lunch of het avondeten. Ik heb het alleen nog niet bij het ontbijt geprobeerd. Een voorbeeld van een lekkere biefstuksalade staat op keukenliefde.nl.

Zelfgemaakte tortilla’s

Als ik geen zin heb om boodschappen te doen, maken we zelf tortilla’s. De ingrediënten daarvoor hebben we namelijk altijd wel in huis. Het is supermakkelijk om te maken en echt binnen no time klaar. Op uitpaulineskeuken.nl lees je hoe makkelijk het is. In dit recept gebruikt ze bloem, ik gebruik altijd volkorenmeel.

Risotto met paddenstoelen

Dit recept kan ik inmiddels dromen, het is zo lekker. Risotto, paddenstoelen en pecorino. Je kunt me er voor wakker maken. Ik gebruik dit recept van de AH als basis. Soms voeg ik nog rode wijn toe om het een diepere smaak te geven.

Tonijnsalade

Makkelijk en snel. Omdat ik onregelmatige werktijden heb, maak ik vaak maaltijden die ik mee kan nemen om tussendoor te eten. Tonijnsalade is daar 1 van. De ene keer maak ik het met pasta, de andere keer met quinoa of met heel veel spinazie. Op de site van Grand’Italia vind je een lekker simpel recept met pasta.

Zalm en papilotte

In de zomer op de BBQ, de winter in de oven. Zalm en papilotte, het klinkt heel chique, maar het is heel simpel. In dit recept van Dille&Kamiile gebruiken ze alleen citroen. Ik doe er vaak lekker courgette of prei bij. Yum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>