Over The Vitality Lab

The Vitality Lab - Gewichtsconsulent Den Haag Sanne

Mijn naam is Sanne Overdijk (1984) en ik woon in Den Haag. Als kind was ik een hele moeilijke eter. Ik lustte niets, kon uren doen over mijn avondeten en deed bergen tomatenketchup op alles wat ik voorgeschoteld kreeg. Alleen daarmee kreeg ik mijn eten weg. Een drama voor mijn ouders.

Naarmate ik ouder werd, werd ik gelukkig wat makkelijker. Ik ben alles gaan proberen, zonder tomatenketchup. Het resultaat? Ik ben erachter gekomen dat ik heel veel dingen toch wel lekker vind. Maar wat veel belangrijker is, ik ben veel gevarieerder en gezonder gaan eten. Ik was het zat om elke week hetzelfde te eten en de tomatenketchup kwam ook mijn neus uit. Ik eet nu bijna alles. Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt in gevarieerde en gezonde voeding. Ik merk dat ik door gevarieerd en gezond te eten lekkerder in mijn vel zit, ik voel mij fitter en heb meer energie. En ook niet onbelangrijk: ik vind bijna alles lekker.

Waarom gewichtsconsulent?

De kennis die ik in de loop der jaren over gezonde voeding heb opgedaan ben ik gaan uitbreiden. Ik ben sinds augustus 2016 gediplomeerd gewichtsconsulente, ik lees veel boeken over gezonde voeding en probeer allerlei gezonde gerechten uit (ik maak nu zelfs mijn eigen tomatenketchup). Ik heb jaren als coach gewerkt. De combinatie van kennis en ervaring wil ik graag gebruiken om jou te helpen weer lekker in je vel te zitten, je fitter te voelen en te zorgen dat je weer meer energie hebt. Oftewel ik wil jou graag helpen een gezonde levensstijl te krijgen.

Van Gewichtscoach Sanne naar The Vitality Lab

Jarenlang (12 jaar) heb ik op kantoor gewerkt. Ik zat de hele dag in TL-verlichting achter de computer zonder frisse lucht. Zo wil ik niet oud worden. Ik hou ervan om te bewegen en het liefst in de buitenlucht, een dag binnen stilzitten is dan best een opgave.

In 2016 ben ik mijn bedrijf gestart, Gewichtscoach Sanne. Dat deed ik met veel plezier naast mijn kantoorbaan. Daarnaast ben ik in 2017 ook begonnen als Personal Coach bij Personal Fitness Nederland. Ik coach daar mensen naar een gezonde leefstijl door ze te adviseren over voeding, te begeleiden bij de trainingen en vooral te motiveren de gezonde leefstijl zich eigen te maken. Ik heb dus echt van mijn passies mijn werk gemaakt. 

Tijdens het begeleiden van mijn klanten kwam ik erachter dat er niet alleen behoefte is aan informatie en begeleiding bij gezonde voeding, maar ook bij bewegen en ook niet onbelangrijk, gedragsverandering. Daarnaast draait het niet alleen maar om afvallen of aankomen, het belangrijkste dat je jezelf een gezonde leefstijl aanleert, zodat je vitaal oud wordt. En dat doe je natuurlijk niet zomaar even.

Daarom heb ik in december 2018 besloten om mijn kantoorbaan op te zeggen en volledig aan de slag gaan met mijn passies: voeding, beweging en coaching. Ik word er ontzettend gelukkig van om jullie te begeleiden naar een gezonde leefstijl. k heb mijn bedrijf een metamorfose gegeven, met aanbod uitgebreid en een nieuwe naam gegeven.

Vanaf 2019 ga ik dus verder als The Vitality Lab. Ik help je naar een gezonde leefstijl door gezonde voeding, beweging en coaching.