Werkwijze

https://thevitalitylab.nl/wp-content/uploads/2019/04/The-Vitality-Lab-Gewichtsconsulent-Den-Haag-werkwijze.jpg

Ik help je niet met lastige en dure diëten waarbij je alleen sapjes en shakes mag en alle lekkere dingen moet laten staan. Ben je daar naar op zoek? Dan hoef je niet verder te lezen. Dat is niet mijn werkwijze. Nee, ik help je door je bewust te maken van wat je allemaal eet en hoe je ongezonde eetgewoonten kunt veranderen. Geen strenge diëten dus.

Ik coach je naar een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Daarmee bereik je vanzelf een gezond gewicht. Ik geef je adviezen hoe je gezond, gevarieerd, maar vooral ook lekker kunt eten. Hierdoor zit je lekker in je vel, voel je je fit en heb je meer energie.

Je nieuwe, gezonde levensstijl is makkelijk vol te houden en het is makkelijk om op dat gezonde gewicht te blijven. Je gezonde levensstijl is niet voor even, maar voor de rest van je leven.

Hoe ziet de coaching eruit?

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Hierin leg ik uit hoe ik te werk ga en kun jij bekijken of dit aan je verwachtingen voldoet en of dit bij je past.

Besluit je om verder te gaan? Dan volgt na de kennismaking een intakegesprek. Ik vraag je om 5 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Hierin schrijf je op wat je per dag eet en drinkt. Tijdens het intakegesprek stel ik je nog wat aanvullende vragen. Zodat ik goed weet hoe je voedingspatroon eruit ziet. Daarnaast ga ik je wegen. Daarbij kijk ik niet alleen naar je gewicht, maar ook naar je vocht- en vetpercentage.  Tijdens het intakegesprek krijg je van mij al wat handige tips en adviezen. Ook bepalen we samen een haalbaar doel.

Met alle informatie uit het intakegesprek maak ik een uitgebreide analyse van je voedingspatroon. In een adviesgesprek bespreken we op welke punten je voedingspatroon aangepast kan worden. Ik geef je tips en trucs hoe je dit advies kunt toepassen in je dagelijks leven. Ik geef je ook adviezen over bewegen. Hierbij houd ik rekening met je dagelijks leven, want het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. In een aantal vervolggesprekken (het aantal bepalen we tijdens het adviesgesprek) coach ik je naar je nieuwe, gezonde leven.

Na afloop

Na afloop van het coachingstraject:

  • heb je een gezond gewicht bereikt;
  • blijf je makkelijk op dat gezonde gewicht;
  • kun je gezonde keuzes maken op het gebied van voeding;
  • weet je alles over gevarieerd eten en hoe je dat doet;
  • weet je welke producten goed en minder goed voor je zijn;
  • weet je hoeveel je op een dag moet eten;
  • heb je veel tips en gezonde recepten gekregen;
  • weet je dat gezond koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn;
  • weet je dat helemaal niet erg is om af en toe iets minder gezonds te eten en waarom dat is.

De gesprekken vinden bij jou thuis plaats. Lekker makkelijk, je hoeft de deur er niet voor uit, want ik kom door weer en wind naar je toe. Wil je de gesprekken liever ergens anders laten plaatsvinden? Geen probleem. Laat dit wel even weten, dan kijken we wat er mogelijk is.

Adviezen

Wil je alleen een analyse van je voedingspatroon en een advies over hoe je gezonder kunt gaan eten en bewegen? Dat kan! Je kunt namelijk ook kiezen voor een uitgebreid voedingsadvies. Hiervoor houd je 5 dagen een voedingsdagboek bij en beantwoord je een aantal vragen. Op basis hiervan maak ik een uitgebreide analyse van je voedingspatroon en krijg je advies. Daarnaast krijg je een handige tips en lekkere, gezonde recepten.

De analyse en het advies licht ik in een gesprek toe. Tijdens dit gesprek kan ik je ook meten en wegen (dit hoeft niet als je dit niet wil). Je kunt er ook voor kiezen om het advies alleen via de e- mail te ontvangen.

Nieuwsgierig?

Sta je te trappelen om aan de slag te gaan? Neem dan contact op via het contactformulier. Nieuwsgierig naar de kosten? Bij Tarieven lees je meer.

da