The Vitality Lab - gewichtsconsulent Den Haag - goede voornemens

Goede voornemens, denk je er al over na? Ga jij vanaf 1 januari echt beginnen met gezond eten? Schrijf jij je in januari in voor de sportschool? Ga je vanaf 1 januari eindelijk die 10 kilo afvallen? Of stop je dit keer echt met roken? Ik geloof niet in goede voornemens en ik vertel je graag waarom niet.

Goede voornemens werken niet

Je wilt niet weten hoe vaak ik de afgelopen weken al heb gehoord: “December is echt een verloren maand, in januari begin ik weer.” Maar waarom is december dan een verloren maand? Ja, natuurlijk zijn er meer verleidingen, meer borrels, meer etentjes. Maar betekent dat dan dat je helemaal los moet gaan? Ook in december kun je gezond eten, naar de sportschool gaan of stoppen met roken. De vraag is of je dat wel echt wil.

Veel mensen starten 1 januari met de goede voornemens, omdat de rest van Nederland dat ook doet. Omdat er in de media veel aandacht aan wordt besteed. Eigenlijk is het een soort moetje.  Niet omdat ze het echt willen. Ze gaan mee met de massa.

Als je iets wil veranderen, dan lukt dat alleen als je er voor de volle 100% in gelooft. Als je er echt achter staat en als je het echt wil. Ik denk dat veel mensen met goede voornemens niet volledig achter hun voornemen staan. Want als je het echt zo graag wil, waarom zou je dan wachten?

Van uitstel komt afstel

Waarom zou je wachten tot 1 januari? Als je het echt wil en als je er echt in gelooft, dan kun je beter nu starten. Dit is het moment om te beginnen. Je bent er nu klaar voor. In januari is dat gevoel misschien een stuk minder of helemaal verdwenen en heb je andere prioriteiten. Grote kans dat je dan niets meer met je voornemen doet. Cliché maar waar, van uitstel komt afstel.  

Ik heb 1 keer een goed voornemen gehad en dat was dat ik nooit meer goede voornemens zou hebben. En daar heb ik me heel goed aan gehouden.

Wil jij niet wachten en nu al starten? Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek. Dan geef ik je gelijk wat tips voor de decembermaand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>