The Vitality Lab - gewichtsconsulent Den Haag - body positivity

Een negatief zelfbeeld, helaas komt het vandaag de dag te vaak voor. Ik moet de persoon nog tegenkomen die helemaal tevreden is met zijn of haar lichaam. Mensen met krullen willen stijl haar, de één vindt zijn kont te groot, terwijl de ander uren in de sportschool staat te ploeteren om die kont juist wat groter te maken. Het is nooit goed. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor body positivity. Daarom ook deze blog.

De invloed van social media

Op social media vliegen de foto’s van fitgirls je om de oren. De dames hebben het perfecte lichaam, een mooie strakke buik, ronde billen en geen grammetje vet. Maar wat je vaak niet ziet zijn de honderden foto’s die ze hebben gemaakt om hun lichaam op de perfecte manier aan de wereld te laten zien. Wij zien alleen maar dat ene plaatje. En dat plaatje, dat lichaam is wat wij ook willen. Het heeft ontzettend veel invloed op ons zelfbeeld.

Gelukkig komt hier steeds meer verandering in, de fitgirls plaatsen nu soms ook foto’s van hoe ze eruitzien als ze hun buikspieren niet hebben aangespannen en hun been naar achter hebben geplaatst om hun ronde billen te showen. De werkelijkheid komt steeds vaker aan het licht.

Body positivity

Er is steeds meer aandacht voor body positivity en zelfacceptatie. We zien niet alleen meer het perfecte plaatje, een maatje meer mag ook! Iedereen heeft wel de vetrol die over je broek hangt als je zit. En het wordt niet meer verborgen, het wordt aan de wereld geshowd. En terecht vind ik! Het taboe moet eraf. Waarom zouden we schijnheilig doen en foto’s laten zien van een werkelijkheid die niet bestaat?

Met de body positivity beweging komt er hopelijk een positieve verandering in hoe we over onszelf denken en hoe we ons lichaam gaan waarderen en accepteren zoals het is. En geloof mij, het is echt niet makkelijk om onze gedachten in 1 keer te veranderen. Het kost tijd, moeite en de nodige frustratie. De foto’s van de perfecte fitgirls zijn helaas nog steeds in de meerderheid.  

Geef jezelf elke dag een complimentje

Om je een klein beetje op weg te helpen geef ik je in deze blog 3 tips om jezelf meer te waarderen en accepteren. We beginnen met een compliment. Een compliment ontvangen is niet makkelijk. Hierover schreef ik al eerder blog. Maar geef jezelf elke dag een compliment: wat zie je er goed uit vandaag, die broek staat je fantastisch, wat heb je toch mooie bruine ogen. Het mag best eens gezegd worden!

Wees dankbaar

Wees je lichaam elke dag dankbaar. De meeste dingen zijn voor ons zo vanzelfsprekend, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Wees dankbaar dat je elke dag weer mag opstaan, dat je benen je dragen als je naar je werkt fietst of loopt, dat je longen ervoor zorgen dat je elke dag frisse lucht kunt inademen, dat je handen ervoor zorgen dat je een lekker gerecht op tafel kunt zetten.

Doe de fitgirls in de ban

Nog een laatste tip: doe de fitgirls in de ban. Ontvolg ze op social media, blokkeer ze desnoods. Ga accounts volgen waar body positivity op nummer 1 staat. 

Meer tips en trucs nodig? Of wil je gewoon een complimentje? Neem dan contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>