The Vitality Lab - gewichtsconsulent Den Haag - beweeg

Beweeg jij zo min mogelijk nu je eindelijk rust en vakantie hebt? Of ben je juist een bezige bij en kun je niet stilzitten? De vakantie die jaar is wat anders dan anders. Misschien blijf je een jaartje thuis of blijf je binnen Europa, terwijl je normaal een verre reis maakt. Dit is misschien wel het moment om andere plekken te ontdekken thuis of in het buitenland. Dit keer 5 tips om voldoende te bewegen tijdens je vakantie. Waar je ook bent.

Beweegtip 1: ga wandelen

Het maakt niet uit waar je bent, wandelen kan overal. Blijf je thuis? Dan is dit een mooi jaar om je eigen buurt, dorp of stad te voet wat beter te leren kennen. Ga op zoek naar nieuwe plekken waar je nog niet eerder bent geweest. Of ga eens lekker uitwaaien op het strand of in het bos. Een lekkere wandeling door de duinen kan natuurlijk ook. Op veel plekken zijn wandelroutes uitgestippeld, zodat je langs de mooiste plekjes komt.

Ben je in het buitenland? Ga dan niet de hele dag lui op een strandbed liggen. Maar maak een wandeling langs de branding, ontdek de stad of het dorp lopend, dan zie je namelijk veel meer. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen.

Beweegtip 2: pak de fiets

Eindelijk tijd om de ketting te smeren, de banden op te pompen en lekker een eind te gaan fietsen. Het weer heeft ons tot nu toe niet in de steek gelaten. Dus spring op de fiets en maak wat kilometers. Ben je op vakantie in eigen land? Op veel plekken kun je fietsen huren. Zoek op internet wat leuke fietsroutes op en ga op ontdekkingsreis. Dit geldt trouwens ook voor het buitenland. Bij veel hotels en op campings kun je fietsen huren.

Beweegtip 3: grote schoonmaak

Als je thuisblijft heb je nu eindelijk tijd voor de grote schoonmaak waar je al die tijd niet aan toe bent gekomen. Organiseer je kasten, gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt en al heel lang niet meer hebt gebruikt. Dit geeft niet alleen rust in je kast, maar ook in je hoofd. Met schoonmaken verbrand je de nodige calorieën. Wil je weten hoeveel ongeveer? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Beweegtip 4: zet je stappen in een pretpark of dierentuin

Tijdens een dagje dierentuin of pretpark zet je de nodige stappen. En wat denk je van een dagje glijden van glijbanen in een waterpark (en vergeet vooral niet al die trappen die je eerst op moet)? Maak van een dagje uit dus een lekker beweeg dagje.

Beweegtip 5: zwemmen

Houd je van zwemmen? Ga dan eens op zoek naar leuke buitenmeertjes waar je lekker kunt zwemmen. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er genoeg leuke (en misschien nog wel onbekende meertjes) waar je lekker kunt zwemmen. Geniet van de natuur, van de zon en wees dan ondertussen ook nog een lekker actief. Goeie combi toch?

Het klinkt allemaal heel simpel, het is gewoon een kwestie van doen. Heb je een schop onder je kont nodig? Neem dan contact met mij op. Ik heb namelijk geen vakantie en help je graag om in beweging te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>